Vitamine C voor hartziekten, geen statines
Atherosclerose, hartaanvallen en beroertes zijn geen ziekten, maar het directe gevolg van langdurig vitaminegebrek. Daarom kunnen deze aandoeningen op natuurlijke wijze worden voorkomen, zonder farmaceutische middelen of chirurgische ingrepen. In dit blog alles over de natuurlijke aanpak en preventie van hart- en vaatziekten waarin vitamine C een belangrijke rol speelt.
Het aantal mensen met hart- en vaatziekten neemt enorm toe. ANP verspreide niet zo lang geleden het bericht dat het aantal Nederlanders dat te maken krijgt met een hartinfarct, een beroerte of hartfalen, de komende jaren sterk zal toenemen.
website: Natuurlijk genezen
Auteur: Mike Verest
Volgens het bericht zullen in 2040 liefst 1,4 miljoen mensen te maken krijgen met die aandoeningen, zo blijkt uit berekeningen van het onderzoeksinstituut voor de volksgezondheid RIVM, in opdracht van de Hartstichting.
Oorzaak van de stijging van 65 procent ten opzichte van 2011 is de vergrijzing.
“Er móet nu iets veranderen om het aantal slachtoffers te verminderen en de alsmaar stijgende zorgkosten te drukken”, was de reactie van de directeur van de Hartstichting Floris Italianer.
De leugen van onze Nederlandse Hartstichting
Meer dan een miljoen mensen in Nederland gebruikt ‘statines’ als cholesterolverlager. Het is zelf het meest voorgeschreven medicijn ter wereld!
Ondanks de vele bijwerkingen geloven we krampachtig dat deze medicijnen ons zullen behoeden voor toekomstige hartproblemen. Want ‘statines zijn veilig en effectief’, aldus onze Hartstichting.
Zo ‘veilig en effectief’ dat we er reumatische klachten van ondervinden als gevolg van spierverkrampingen en een verminderde doorbloeding. Zo ‘veilig en effectief’ dat het leidt tot een toename van dementiegevallen en de achteruitgang van intellectuele vermogens bij ouderen. Zo ‘veilig en effectief’ dat we er allerlei chronische ziekten zoals diabetes door ontwikkelen.
Maar wees gerust, ook hier zijn medicijnen voor gemaakt!
Hoe durf je als Hartstichting een dergelijke tekst als ‘veilig en effectief’ in je voorlichting te zetten? Wellicht als gevolg van de sponsering van de Unilevers van deze wereld, die met hun cholesterolverlagende margarines miljoenen winst maken, op basis van ‘cholesterolangst zaaien’.
Dr. Rath Research Instituut in Californië bewijst: Hart- en vaatziekten een vroege vorm van scheurbuik
De hartstichting doet dan ook niets met de publicatie van de wetenschappers van het Dr. Rath Research Instituut in Californië.
Zij publiceerden in het vooraanstaande medische magazine: American Journal of Cardiovascular Disease bewijzen dat hart- en vaatziekten een vroege vorm is van de ziekte scheurbuik en Dr. Matthias Rath al in de jaren 90, een enorme dreunde uitdeelde aan de cholesterol-theorie over hart- en vaatziekten.
Hartaandoeningen zijn dus een vroeg stadium van de beruchte zeemansziekte scheurbuik.
Klinische scheurbuik
Dr Matthias Rath kwam toen al tot de ontdekking dat bij coronaire hartziekten exact hetzelfde gebeurt als bij een klinisch (vroege) scheurbuik en in de cellen waaruit de slagwandader is samengesteld waarbij een tekort aan vitamine C wordt waargenomen.
Waarom krijgen dieren geen hartinfarct, maar mensen wel?
Waarom zijn beren en andere winterslaaphouders, die regelmatig een cholesterolgehalte van 20 mmol/l en hoger hebben, nog niet uitgestorven door een epidemie van hartinfarcten?
Het antwoord: dieren produceren hun eigen vitamine C in hoeveelheden tussen 1 en 20 gram per dag, omgerekend naar menselijk lichaamsgewicht.
Deze hoeveelheden vitamine C zijn klaarblijkelijk voldoende om de stabiliteit van hun vaatwanden te optimaliseren, zonder dat zij statines of andere cholesterolverlagende middelen nodig hebben.
Vitamine C in mensen
In tegenstelling tot dieren, ontwikkelen mensen hartziekten omdat hun lichaam zelf geen vitamine C kan produceren.
De huidige, gemiddelde voeding levert voldoende vitamine C om scheurbuik te voorkomen, maar niet voldoende om een stabiele vaatwand te waarborgen.
Als gevolg daarvan ontstaan miljoenen kleine scheurtjes in de vaatwand. Vervolgens gaan cholesterol, lipoproteïnen en andere bloed risicofactoren de beschadigde vaatwanden herstellen.
Cholesterol wordt dus niet voor niets aangemaakt in je lichaam!
Het is een beschermer, een vriend en geen vijand die bestreden moet worden, zie ook dit uitgebreide blog hierover.
Onderstaande analogie kun je eenvoudig toepassen op de demonisatie van cholesterol in ons lichaam. Deze logica regeert helaas nog steeds in de westerse geneeskunde.
We geven de brandweermannen de schuld van de brand, want overal waar een brand is, zijn brandweermannen. Het kan niet anders dat brandweermannen de schuldige zijn van de brand.
Risicofactoren
Van al deze risicofactoren is een molecule genaamd: lipoproteïne (a) verreweg de belangrijkste. Deze lipoproteïne (a) werkt als een reparatie-molecule ter compensatie van de aangetaste vaatwand. Bij een chronisch gebrek aan vitamine C, ontwikkelt zich in de loop van jaren atherosclerotische afzettingen die uiteindelijk kunnen leiden tot hartaanvallen en beroertes.
Zorg dus voor voldoende vitamine C
Het is dus erg belangrijk dat je voleinde vitamine C binnen krijgt, zeker als je hartpatiënt bent!
Onderstaande voedingsmiddelen zijn voorbeelden van goede bronnen van vitamine C.
Citrusvruchten
Bijvoorbeeld sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruit. Hele fruitstukken zijn hierbij beter dan geperst sap, omdat je met hele fruitstukken meer vezels binnenkrijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter verzadigd raakt en dat je lichaam de fruitsuikers langzamer opneemt.
Kiwi’s
Citrusvruchten zijn vaak de eerste fruitsoort waar we aan denken als het om vitamine C gaat, maar kiwi’s scoren eigenlijk nog beter. Zo bevat een groene kiwi meer vitamine C dan twee citroenen, en overtreft een gele kiwi zelfs drie citroenen.
Aardbeien en bessen
Aardbeien en bessen zijn rijk aan vitamine C en andere krachtige antioxidanten.
Broccoli en andere koolsoorten
Broccoli is zeer voedzaam en bevat veel vitamine A en C. Ook andere koolsoorten zijn goede bronnen van vitamine C.
Tomaten en paprika’s
Tomaten en paprika’s zijn beide goede bronnen van vitamine C. Deze vitamine blijft het beste behouden als je de groentes rauw eet, alhoewel andere voedingsstoffen in tomaten juist beter door je lichaam worden opgenomen als je de tomaten eerst verhit.
Verder is het aan te raden te supplementen met natuurlijk vormen van vitamine C.
Denk aan Camu Camu of Rozenbottel. Een andere manier is om je eigen vitamine C poeder te maken met biologische citroenen, klik hier voor het recept.